Szerződés száma: TFC-1-1-1-2017-2018-00769

A LEHO-TRANS KFt Gávavencsellőn,  a főbb turisztikai központnak számító János-tó szomszédságában meglévő panzióját fejlesztette.

343 m2 nettó alapterületű panzió külsőleg és belsőleg is megújulhatott. Az épület hőszigetelése, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer korszerűsítése 16 kw teljesítményű levegő-víz hőszivattyú beszerzésével, az épület festése, az elektromos hálózat felújítására került sor. Az épületre 17 kw teljesítményű naplemes rendszer került telepítésre.

A pihenni vágyók részére jakuzzi és infra szauna, az aktív turizmus kedvelői részére kerékpárok, a gyerekek élményteli időtöltése érdekében kültéri játszótéri elemek kerültek beszerzésre.

A fejlesztéssel  a meglévő panziórész felújítása során és berendezésénél kiemelkedő hangsúlyt fektettünk a különböző célcsoportok igényeinek kielégítésére. Az igényesen kialakított terek egyaránt vonzóak mind a családok, mind az idősebb korosztály, mind pedig a helyben megszálló üzleti vendégek, sportolók számára.

A felújításra kerülő panzió üzemeltetési feltételei az „A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége”, továbbiakban MSZÉSZ kategorizálása szerint a 3*-os panziók követelményrendszerének szerint került meghatározásra. A MSZÉSZ által meghatározott kritériumok teljesüléséhez figyelembe vettük, hogy egy kritérium akkor teljesül, ha az minden lakóegységben teljesül, azaz elvárás a 100%-os megfelelőség, valamint a „Berendezések és felszerelések” kritériumok csak akkor elfogadhatók, ha valamennyi szobában teljesítettek. Szobánként egységes berendezés és felszerelés került beszerzésre.

Az eddig is széleskörű szolgáltatásaink tovább bővültek immár az alábbi szolgáltatások biztosítjuk vendégeink részére: motoros és evezős csónak kölcsönzése, kajak, kenu kölcsönzése, kerékpár kölcsönzése, lovaglás, sétakocsikázás, csónak, kishajó tárolás, étterem, szálláshely, bográcsolási lehetőség, sátor és lakókocsi elhelyezése, horgászati lehetőség, kisállat megőrzés, masszázs külső szolgátlató által.

A beruházást indokolta, hogy a turisztikai ágazat 2010 óta növekedési pályán halad, a gazdasági növekedés egyik húzóágazata, az alapvető mutatószámok mindegyike folyamatosan javul – a pandémiás időszaktól eltekintve – , mind a belföldi, mind a beutazó turizmus vonatkozásában. Az utóbbi években a korábban méltatlanul hanyagolt desztináció aktív, egészségturisztikai, vallási, kulturális élményígéreti repertoárja is minőségben és mennyiségben fejlődik, a térség.

A fejlesztés 65.000.000.- Ft-os összköltség mellett 45.500.000.- Ft támogatással valósulhatott meg. A támogatás mértéke 70%. A fejlesztés befejezési dátuma 2020.06.14.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg

wow_banner_fekvo_szoveg_v2-512